2025 Yılı Açık Öğretim Başvuruları

Alesya

Moderator
Herkese merhaba bu yazımda biraz doğaçlama şeklinde deneyimlerden yola çıkarak bir yazı yazmak istiyorum. Bu konuyu okuyan insanların bir çoğunun geçmişte yaptıkları hatalardan pişmanlık duyup bugün bu konuyu okuduğunu biliyorum.
Zamanında bize sıradan gelen sıkıcı gelen ne varsa ilerleyen zamanda önümüzde bir duvar gibi duruyor. Bu duvarı aşmak için bizde yeniden kolları sıvıyor ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Biraz klişe olacak ama öğrenmenin gerçekten yaşı yoktur.
Birde beraber okuduğunuz büyüdüğünüz insanların iyi yerlere geldiğini gördüğünüz zaman bu bir isteğe dönüşüyor. Peki o zaman ne yapacağız? öncelikle yakınınızda bulunan halk evlerine gidip açık öğretime başvuru yaparak ilk adımı atıyoruz.
İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite bu okulların hepsi kapsam içine giriyor. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinde sınav tarihleri duyuruları yayınlanır. Açık öğretim sisteminde kredi puanlaması vardır. Belli bir krediye ulaşan öğrenci o bölümden mezun olur. Örnek verecek olursak Açık öğretim lisesi Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 170 kredi tek başına yeterli değildir. Dönemi en az 5 dönem veya üzeri olmalıdır. Ortak ve zorunlu dersleri'nin başarılmış olmalı yada muaf olmak gerekmektedir. Kredisi ise 170 ve üzeri olmalıdır.

Not: 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1.dönem kayıt işlemleri, Yeni Kayıt Kılavuzu ve Kayıt Yenileme Kılavuzu doğrultusunda yapılacaktır.

Geri