Japonya Eğitim Sistemi

Alesya

Moderatör
Dünya'nın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip olan Japonya'da sistem nasıl işliyor? gelin hep beraber bakalım

Japonya'da bir çocuk 6 yaşında ilk okula başlar. 3 ve 4 yaş grubunda okul öncesi eğitime başlayabilirler. 12 yıllık eğitimin 9 yılı zorunludur. İlk okul 6 yıl Ortaokul 3 yıl zorunludur. Lise ve üniversite eğitimi isteğe bağlıdır. Ama Japon felsefesine göre biri hayatı boyunca eğitim alması gerekiyor. Bu yüzden iş yerlerinde eğitim dışarıda ise halk evlerinde ömür boyu eğitimleri devam eder. İlkokulun ilk 3 yılında ahlak ve karakter eğitimi verilirken hayvan ve doğa sevgisi kazandırılır. Bu süreçte çocuğa herhangi bir ders ve sınav yoktur. Ortalama 40 kişilik sınıflarda 50 dakikalık eğitim görürler. Günde 6 saat ders yaparlar. Öğrenciler küçük gruplar halinde görevlendirilir. Okul temizliği ve bahçe peyzajında görevlendirilir. Öğle yemeklerini devlet karşılar. Öğretmenleri ile birlikte yemek yerler. Ülkede üniversiteye gitmeyen bir Japon bulmak çok zordur. Aynı zamanda üniversiteye girişlerde çok zordur. Ömür boyu öğrenme prensibi ile hareket ederler.
1727378602448.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri