Evrak İndir Parasız Yatılılık Bursları

John Wick

Admin
Yönetici
Şimdi hepinizin aklına takılan ve soruların cevabını bulmak istediğiniz bu sınavlarla ilgili çok kapsamlı bir yazı dizisi ele alıyoruz. Sizde burada ki soru cevap şeklinde verilen bilgileri sabırla okuduğunuz takdirde kafanızda hiç bir soru kalmayacaktır. Dosya şeklinde yükledik. Tıklayıp indirebilirsiniz. Sizinle sadece kısa bir sunum paylaşacağız.
Soru 1-Bursluluk sınavına kimler başvurabilir?
Cevap 1-Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına; ortaokul 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri
ile ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler baş-
vurabilirler.
Soru 2- Bursluluk sınavına başvuruda aranacak şartlar nelerdir?
Cevap 2- Başvuruda aranacak şartlar şunlardır:
a) Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) Parasız yatılı olarak öğrenim göreceği kurumda öğrenci olmak veya mevzuatta belir
lenen kayıt şartlarını taşımak.
c) Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç olmak üzere
bulundukları sınıfta bir yıllık olmak.
ç) Ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okuldan tasdikname ile
uzaklaştırma veya daha ağır bir ceza almamış olmak.
d) Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamının fert başına düşen net miktarın,
içinde bulunulan mali yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (M) işaretli cetvelinde
belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinden en azının üç katını geçmemek
kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak.

Ekli dosyalar

• yatılı bursa dair herşey.zip
    13.2 MB · Görüntüleme: 0
Geri